Soorten massage

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

Wat zijn de voordelen van een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten. Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans maakt.

 

Hot Stone Massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

 

Shiatsu massage

Shiatsu wordt wel eens aangeduid als een Japanse massagemethode, maar gaat veel verder dan wat in het algemeen onder massage wordt verstaan.

Shiatsu was vroeger al in het Oosten een veel toegepaste ‘geneeswijze voor iedereen’. In veel culturen is massage net zo gewoon, gewaardeerd en belangrijk als eten, drinken en het dagelijkse bad en kent jong en oud de ontspannende en heilzame werking ervan.

De basis van Shiatsu is duizenden jaren oud en ligt in het oude China. Later is de methode vooral in Japan verder ontwikkeld. Het is ontstaan uit Anma. Deze volksgeneeswijze is de basis van verschillende oosterse geneeswijzen, waaronder acupunctuur, kruidenkennis en voedings- en bewegingsprogramma’s.

Het is een holistische (de mens in zijn totaliteit beziende) geneeswijze voor de behandeling van lichaam, geest en ziel. Indien het op de juiste wijze toegepast wordt, is het niet alleen bruikbaar voor fysieke, maar ook voor emotionele klachten en pijn.

Shiatsu levert een bijdrage aan het lichamelijke en psychische welzijn en heeft een preventieve werking.

Methode

Letterlijk betekent Shiatsu verbinden door vingerdruk maar in de praktijk worden naast de vingers ook de duim, de elleboog en zelfs de knie of de voeten gebruikt. De kwaliteit van de druk die wordt uitgeoefend onderscheidt deze methode van vele andere vormen van massage.

Alles in de natuur streeft naar evenwicht, zo ook de mens. Shiatsu beoogt het evenwicht in lichaam en geest van de ontvanger waar nodig te herstellen, blokkades in de energiestroom op te heffen en deze stroom in het lichaam te optimaliseren. De bedoelde energie noemt men in het Japans ‘Ki’, in het Chinees ‘Chi’ of ‘Qi’ : het is de energie van het leven die het lichaam bevloeit.


Voordelen van Shiatsu massage

* Het heeft een ontspannende werking op lichaam en geest;

* Het herstelt en stimuleert de energie;

* Het vermindert spanning en stijfheid:

* Het maakt verkrampte spieren los;

* Het verbetert ademhaling en bloedsomloop;

* Het werkt genezend;

* De ontvanger komt meer en beter in contact met zichzelf.

 

Aromamassage

Bij aromamassage gebruikt men een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat men het mengsel gaat afstemmen op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat ze ook op de psyche doorwerkt. De aroma’s spelen een centrale rol. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en denkt weer helderder.

Voor de massage zal dus eerst gevraagd worden wat jij verwacht, rustgevend, stimulerend,… Naargelang uw vraag wordt dan een gepaste olie gekozen.

Voor wie is aromamassage

Aromamassage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, moeheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, rugpijn, nek- en schouderpijn, algemene stressklachten,…. Maar ook wanneer je gewoon eens fijn wilt ontspannen is aromamassage zeker een aanrader.

Schoonheidsbehandelingen

          Gezichtsbehandelingen, harsen, verven, epileren
          Klik hier voor alle schoonheidsbehandelingen